Spring til indhold

Bag om TRX-træning

Hvad er TRX©-træning?

TRX© står for Total body Resistance Exercise og er betegnelsen for en træningsform, hvor man udnytter sin egen kropvægt til at træne styrke, smidighed, balance og kondition. Det foregår ved, at man bruger et specielt stroppesystem til at lave forskellige slags øvelser.

TRX©-træning giver dig en effektiv træning med de simple TRX©-øvelser. Du kommer hele kroppen rundt med TRX©- træning og det smarte er, at du kan tilpasse de mange TRX©-øvelser, så det bliver mere eller mindre hårdt.

TRX© kan benyttes på alle niveauer. Fra genoptræning til træning af elitesoldater.

Historien om TRX

Vidste du at TRX oprindeligt blev udtænkt af en mand ved navn Randy Hetrick? Under sin militærtjeneste i The U.S. Navy SEALs, blev han inspireret til at udvikle en træningsform, der kunne udøves under de trange vilkår, de befandt sig under, når de var udsendt på missioner. Han ønskede at kunne bibeholde sin gode fysiske form med et minimum af redskaber og på meget lidt plads.

For at kunne reparere deres udstyr på missionerne, lærer alle indenfor The U.S. Navy SEALs at sy. Denne færdighed gjorde, at han begyndte at eksperimentere med et gammelt jiu.jiusu bælte og noget overskydende materiale fra faldskærme. Efter flere forskellige forsøg og prototyper, fandt han ud af at udvikle det materiale, der i dag danner grundlag for TRX© suspension stropperne.

Under sine eksperimenter fandt han ud af, hvor alsidigt et redskab det var. Han kunne udføre en lang række øvelser som bl.a. pull-ups, triceps extension, rows mfl. på minimum plads.