Spring til indhold

Sund Kost

Hvorfor skal vi spise en sund kost?

Ønsker du at leve sundere, forebygge livsstilssygdomme som f.eks Hjertekarsygdomme, Diabetes 2, blodpropper mm. Så er sund kost og motion rigtige gode redskaber.

Det er igennem kosten, at kroppen får energi og næringsstoffer der benyttes som byggesten til kroppens væv, organer og funktioner som immunforsvar, anti-oxidativt forsvar og hormonproduktion. En sund kost kan derfor bidrage til trivsel og energi i hverdagen, og er derfor vigtigt for dit velbefindende og dit helbred.Lider du allerede af diabetes, højt blodtryk eller højt indhold af fedtstoffer i blodet, kan en uhensigtsmæssig kost og livsstil hurtig forværre tilstandene.

Men heldigvis kan du sadle om og vi er klar til at hjælp dig i gang med en sundere livsstil. Vi laver en kostplan, der passer til din hverdag og samtidig overholder de anbefalede kostråd. En god afbalanceret kost skal nemlig hverken være fanatisk eller restriktiv, men kan indeholde lidt af alt, således at der også er plads til hygge, vin, lækker mad, snacks eller hvad du nu prioriterer.

Jeg havde en helt fantastisk oplevelse med at få professionel hjælp til at ændre min kost. Det blev meget mere overskueligt og nu har jeg mere mod på at tabe mig!
Karen Christensen
Modtager af kostvejledning
Tusind tak til MOTK for at hjælpe mig igang med at sætte skub i mit vægttab!
Torben Hermansen
Modtager af kostvejledning