Spring til indhold

Hvad er TRX træning

TRX© står for Total body Resistance Exercise og er betegnelsen for en træningsform, hvor man udnytter sin egen kropvægt til at træne styrke, smidighed, balance og kondition. Det foregår ved, at man bruger et specielt stroppesystem (TRX suspension trainer) til at lave forskellige slags øvelser.

TRX©-træning er træning af alle kroppens bevægelses mønstre, uanset om du træner med egen kropsvægt, TRX træningsredskaber, håndvægte, egen kropsvægt osv.

Hvad er trx træning
TRX© suspension trainer

TRX suspension trainer

TRX suspension trainer giver dig en effektiv træning med TRX©-øvelserne.

Der er øvelser til alle niveauer. Fra simple øvelser, til særdeles udfordrende. Så vi tør godt love, at vi kan udfordre alle i sværhedsgrad på TRX øvelser.

Du kommer hele kroppen rundt med TRX©- træning og det smarte er, at du kan tilpasse de mange TRX©-øvelser, så det bliver mere eller mindre udofrdrende, blot ved at ændre på, hvordan du står eller ligger.

TRX© kan benyttes på alle niveauer. Fra genoptræning til træning af elitesoldater.

Historien om TRX

Vidste du at TRX suspension traineren oprindeligt blev udtænkt af en mand ved navn Randy Hetrick? Under sin militærtjeneste i The U.S. Navy SEALs, blev han inspireret til at udvikle en træningsform, der kunne udøves under de trange vilkår, de befandt sig under, når de var udsendt på missioner. Han ønskede at kunne bibeholde sin gode fysiske form med et minimum af redskaber og på meget lidt plads.

Randy begyndte, på en mission, at eksperimentere med et gammelt jiu jiusu bælte og noget overskydende materiale fra faldskærme. Efter flere forskellige forsøg og prototyper, fandt han ud af at udvikle det materiale, der i dag danner grundlag for TRX© suspension stropperne.

Efter sin tid i Navy Seal, arbejdede Randy videre med TRX stropperne. Og fokus skiftede fra selve stropperne, til fokus på bevægelse. Og stropperne blev “blot” et træningsredskab.

Randy ønskede ikke blot at udvikle træning omkring bevægelse, men også hvordan man man formidle budskabet som instruktør bedst muligt. For at udvikle dette, fik han følgeskab af 2 super dygtige personer indenfor træning, opbygning af træning og kurser m.m., Chris Frankel og Fraser Quelch. Sammen har de opbygget det fantastiske TRX community.

Historien bag TRX

Både Annemette og Benny er blevet undervist af Randy (i skjorte), Chris (med briller) og Fraser (grøn t-shirt).

Trx certificeret

Motk er et godkendt TRX©  center, hvor TRX Danmark afholder kurser for instruktører.

TRX Danmark